Generációk közötti tudástranszfer 3.0 – 2019.03.07.

Március 7-én sikeresen megtartottuk Generációk közötti tudástranszfer 3.0 rendezvénysorozatunk harmadik részét. A hallgatóság között helyet foglaltak a kutatásban résztvevők, cégtulajdonosok, vezetők, és érdeklődők.

Az alapítvány fő tevékenységi területe a tehetséggondozás és a tudásmegosztás, a generációk közötti híd építése oktatással és képzéssel.

Célunk a Tehetség és Tudás Központ Alapítvány (TTKA) keretein belül, a tudás áramlás lehetővé tétele és az ezt támogató értékes tehetségek felszínre hozatala annak érdekében, hogy ez a tudás és tehetség közkincsé váljon.

dr. Velencei Jolán: A tudás vizualizációja

A tudás vizualizációja megkönnyíti a tudáselemek közötti kapcsolatok megragadását, felidézését. A tudástérképek kiválóan illusztrálják, hogy miként konstruálódik a fejünkben a tudásunk.

dr. Velencei Jolán egytemi tanár előadásában a következők hangzottak el:

  • tudásmegosztás típusai
  • az agyunk alvó óriás
  • a tudáselemek rendezése
  • tudástérkép

Kiss Aranka: Tudástranszfer online kutatás 3.0.

Kiss Aranka pszichológus a TTKA által indított online tudástranszfer kutatás részeredményeit mutatta be.

A különböző generációk együttélése és az együttműködés menedzselése a munkahelyen egyre nagyobb kihívást jelent az egyének és a cégek számára.

A kutatás célja pedig az, hogy kiderítse, melyek a tudástranszfer akadályozó tényezők? Milyen módon lehet a generációk közötti tudástranszfert erősíteni?


Csatlakozz a Facebook csoportunkhoz és kövess minket!

Támogatók jelentkezését várjuk a további események megrendezéséhez szükséges anyagi erőforrás megteremtéséhez. Bármilyen ötletre, megoldásra, együttműködésre nyitottak vagyunk.

Reméljük, hogy kezdeményezésünkkel sikerült egy lépést tennünk a generációk közötti tudástranszferért.


Katona Melinda
Tehetség és Tudás Központ Alapítvány
elnök